Werkgroepen

Wij zijn Samenspraak; een groep enthousiaste vrijwilligers die willen bijdragen om Apeldoorners dichter bij elkaar te brengen!

Een aantal van die vrijwilligers nemen deel aan onze werkgroepen. Deze werkgroepen organiseren zelfstandig activiteiten die bijdragen aan de doelen van Samenspraak. 

Onze werkgroepen

Volwassen (week) dialoog

De werkgroep van Samenspraak Apeldoorn organiseert de Dialoog, leidt gespreksbegeleiders op en begeleidt dialoog-bijeenkomsten voor burgers, bedrijfsleven, instellingen en de overheid via de voor de Week van de Dialoog ontwikkelde dialoog methodiek op diverse locaties in Apeldoorn en omgeving.

Kinder dialoog

De werkgroep Kinderdialoog organiseert samen met scholen in Apeldoorn Dialogen met kinderen. Het doel is om kinderen al jong in aanraking te laten komen met de Dialoog. Hierdoor leren kinderen op een open manier naar elkaar te luisteren en ontstaat er onderlinge verbinding.

Denktank

De denktank is ontstaan om vraagstukken waar Samenspraak Apeldoorn aan bij kan dragen te identificeren en advies over uit kan brengen aan de organisatie. Maar ook die vraagstukken analyseert waar Samenspraak als Stichting zelf wil onderzoeken cq uitvoeren

Kleurrijk

Er ontstond na Black Lives Matters  aandrang om hier een vervolg aan te geven, om ook in Apeldoorn (institutioneel) racisme en etnisch profileren te bestrijden. Er kwamen follow-up bijeenkomsten onder de naam ‘Kleurrijk’, als een nieuw Apeldoorns anti-racistisch platform.

Wordt vrijwilliger in een werkgroep

Heb jij zin om deelnemer te worden in een werkgroep? Ben je dienstverlenend en heb je communicatieve vaardigheden? Heb je affiniteit met de organisatie en haar visie en missie? Wil jij jouw kennis delen en anderen inspireren? Stuur ons dan een email.