Samenspraak kan in vele vormen plaatsvinden, zoals door te schrijven, wandelen en te schilderen.

Om in een kringetje aan een tafels te zitten is zeker niet de enige manier om te praten en luisteren. Ontdek verschillende manieren om met elkaar in Samenspraak te gaan. Kijk in onze agenda om te zien welke dialogen worden georganiseerd.

Kinderdialoog

De Kinderdialoog vindt plaats op scholen en wordt hoofdzakelijk georganiseerd voor kinderen. Het is bedoeld om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met Samenspraak.

Wandeldialoog

Heerlijk in de buitenlucht met elkaar in samenspraak gaan. Voor de mensen die niet stil kunnen zitten of graag buiten willen zijn is de wandeldialoog de ideale uitkomst. En wie weet kom je wel op hele nieuwe inzichten door de dingen die je onderweg tegenkomt.

Schrijfdialoog

Niet het spraakzame type? Misschien is de schrijfdialoog dan wat voor jou. Door middel van een aantal observaties en  beantwoorden van vragen beleef je de dialoog met elkaar.

Schilderdialoog

Voor de mensen die lekker met hun handen bezig willen en zich creatief willen uitleven is er de schilderdialoog. en een plaatje zegt meer dan duizend woorden.

En verder?

Er zijn nog veel meer mogelijkheden, denk aan de kijkdialoog, de speldialoog, de speeldialoog, de fotodialoog, de spreekdialoog, de luisterdialoog, de muziek dialoog. En er zijn er vast nog meer. 

Daarnaast kan een thema ook nog diepte geven aan een dialoog; denk aan het thema ‘Omgaan met verlies en rouw.