Wij zijn Samenspraak: een groep enthousiaste vrijwilligers die Apeldoorners dichter bij elkaar willen brengen.

Mensen

Onze mensen zetten zich in om Apeldoorners met elkaar in dialoog te brengen. Onze overtuiging: overal waar mensen elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan, worden muren afgebroken en ontstaat er meer onderling begrip. Mensen worden daardoor vriendelijker tegen elkaar en zo wordt de stad iedere keer een klein beetje mooier! De dialoog vormt daar een belangrijk middel in.

Projectbureau Samenspraak voert maatschappelijk sociale/ideële evenementen en projecten uit binnen de Apeldoornse samenleving. De evenementen en projecten dragen bij op het gebied van participatie, integratie en sociale cohesie en worden uitgevoerd door werkgroepen die bestaan uit vrijwilligers. Het projectbureau ondersteunt de werkgroepen en het bestuur. De vrijwillige medewerkers hebben een afstand tot de werkvloer en kunnen op deze manier werkervaring opdoen.  

Samenspraak, dat doe je elke dag. Samenspraak is van ons allemaal.  

Doe je mee?

Word vrijwilliger

Heb jij ook een hart voor Apeldoorn? Wil je meehelpen om de stad te maken tot “onze” stad? Een stad waar we trots op zijn, waar mensen zich met elkaar verbonden voelen, waar iedereen meetelt. Een stad waar we er voor elkaar zijn. Doe je mee? Neem vrijblijvend contact met ons op via facebook, twitter, instagram of mail, of maak eens een afspraak voor een kop koffie op onze locatie.

Word gespreksbegeleider

Heb je wel eens een dialoogtafel meegemaakt? Ook al zo enthousiast? We volgen de vier stappen volgens de methode van ‘de Dialoog’. Samenspraak verzorgt gratis trainingen voor iedereen die wil worden opgeleid tot gespreksbegeleider. Lijkt je dit wat of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Trainingen worden regelmatig ingepland.  

Visie

Samenspraak draagt bij aan begrip voor verschillen tussen de diverse mensen uit Apeldoorn. Dat doen we door “samenspraak” in Apeldoorn te bevorderen tussen mensen van verschillende afkomst, levensovertuiging, cultuur, achtergronden, uiterlijk en niveau. Doordat je luistert naar de ander en naar zijn of haar dromen en doordat de ander ook naar jou luistert, doe je ervaringen op die je de rest van je leven bij kunnen blijven. 

We zijn in de buurt en organiseren evenementen waar Apeldoorners met elkaar in dialoog kunnen gaan. Hiervoor leidt Samenspraak Apeldoorners tot gespreksbegeleiders op die de gesprekken begeleiden volgens de Dialoogmethode.

Wij nemen als stichting Samenspraak ook zelf het initiatief voor voor het organiseren van de gesprekken, zodat op verschillende plekken in Apeldoorn mensen met diverse achtergronden met elkaar in samenspraak kunnen komen.

Stichting Samenspraak is een initiatief van Apeldoorners. Belangrijke kernwaarden zijn gelijkwaardigheid, kwaliteit, waardering, aansluiting, diversiteit, inclusiviteit en samenwerking. 

Onze missie

Stichting Samenspraak wil dat uitsluiting vanwege ras, etniciteit, beperking stopt. Stichting Samenspraak brengt mensen met elkaar in gesprek. Samenspraak kan altijd plaatsvinden, met je buren, je collega’s, bij de kassa op het schoolplein. Als je ‘samenspraak’ op de dialoogmanier beoefent, draag je bij aan een ontspannen samenleving waarin uitsluiting wordt tegengegaan. Op deze wijze willen we bijdragen aan een sociale en vreedzame (Apeldoornse) samenleving.

 

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Samenspraak? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief