Vredesweek 2021: Inclusief samenleven

Iedereen kent wel het gevoel er even niet bij te horen en te worden uitgesloten. Sommigen ervaren dat ze stelselmatig niet gehoord worden en dat ze geen onderdeel uitmaken van een groter geheel. Deze uitsluiting ligt diep verankerd in onze maatschappij. Er is pas sprake van vrede als er recht wordt gedaan aan iedereen. Voor 2021 kiest PAX ‘inclusief samenleven’ als thema van de Vredesweek. 

VREDESWEEK | Thema ‘Inclusief Samenleven’

In de Vredesweek -18 tot 26 september 2021- is het thema: “Inclusief Samenleven”.  Wil je alvast meer informatie over de Vredesweek. Kijk dan op de website van Vredesweek Apeldoorn.

Dat thema vraagt ook om activiteiten  voor jeugdigen/ jongeren van ca. 15 tot 30 jaar. Immers, de diverse samenleving in Nederland vereist dat iedereen die hier woont het gevoel mag hebben om “Erbij te horen”.  Over dat thema; “Erbij horen” werd in de week van de dialoog 2020 en afgelopen half jaar ook nog dialoogtafels georganiseerd door Samenspraak Apeldoorn.

Deelnemer of gespreksbegeleider
Maar in de Vredesweek doen we een uitnodiging aan alle jongeren van Apeldoorn, om zich op te geven voor deelname aan een jongerendialoog. Je kunt ervoor kiezen om gewoon deelnemer te zijn, maar je kunt ook kiezen voor de rol van gespreksbegeleider. Dan ontvang je een uitnodiging voor een korte training (2 á 2,5 uur). Dit kan je aangeven door dit in de mail te zetten.

Dialoogtafels 
De dialoogtafels staan als alle coronabeperkingen dat toelaten gewoon in overdekte ruimten gehouden. Mochten we te maken krijgen met opnieuw beperkingen, dan kun je via telefoon , tablet of laptop meedoen in een Zoomvergadering. 

Geef je op!
Je geeft jezelf op bij: info@samenspraakapeldoorn.nl onder vermelding van “Jongerendialoog”. Of klik op onderstaande button.

Om zo goed mogelijk diversiteit te bereiken aan elke dialoogtafel, wordt je ingedeeld en ontvangt de definitieve uitnodiging met datum en tijdstip ca. een week van tevoren. 

Is er dan een kink in de kabel, laat dat dan weten via hetzelfde aanmeldadres, dan kunnen we proberen je naar een andere tafel te verzetten.

 

The event is finished.

Datum

18 - 26 sep 2021
Expired!

Tijd

Hele dag

Meer info

Meer informatie
Categorie
Meer informatie

Plaats een reactie