De Thomasviering is geannuleerd vanwege de coronamaatregelen.

Thomasviering GEANNULEERD!!!

Helaas is de Thomasviering geannuleerd vanwege de corona maatregelen.

“We zijn allemaal broeders en zusters. Of we nu dichtbij elkaar zijn in deze viering, of veraf in de landen waar nog onvrede heerst”

Ieder jaar organiseert Sant Egidio een fakkeltocht of wake is op 1 januari. Echter is het op 1 januari 2022 door alle maatregelen niet mogelijk. Daarom organiseren zij op die middag een Thomasviering tussen 13.30u en 17.00u. Het thema voor de Thomasviering zou ontleend kunnen worden aan de laatste encycliek van paus Franciscus; “Fratelli Tutti”.  De paus Franciscus deed de oproep dat er meer bewustzijn naar de verantwoordelijkheid naar elkaar toe moet zijn. Maar ook vond hij dat er respect naar elke levensovertuiging moet zijn. Dat is ook nu nog een heel actueel en eigentijds thema.

Als deelnemer kan je je van tevoren inschrijven en twee activiteiten van je keus opgeven. Dit kan je doen door te mailen naar Roelof Oudman. Roelofoudman@live.nl. Er is plek voor 100 personen, dus geef je snel op!
Uiteraard is deze middag onder voorbehoud en wordt je op de hoogte gesteld als er onverhoopt het niet door mocht gaan.

Activiteit die in het voorlopige programma staan gepland:

  1. Gedichtenworkshop
  2. Droomboom. We versieren kaarten in de vorm van harten, duiven, Engelen en schrijven daar onze wensdroom op. Aan het einde van de workshop mag je de kaart die je maakte ophangen in de lege kerstboom.
  3. Schrijfdialoog. O.l.v. een schrijfdialoogbegeleider van ‘Samenspraak Apeldoorn’. In een opbouw werk je aan een korte tekst die jouw leidraad vormt voor het verkrijgen of beleven van de ‘eenheid’ van alle mensen.
  4. Eenheid in klank en gezongen tekst o.l.v. de Stemkaravaan. In diverse talen wordt de vredevolle eenheid van de mensen op aarde tot leven gebracht.
  5. Dialoogtafel 1; met het onverkorte thema; “Allemaal Broeders en Zusters” onder begeleiding van een gespreksbegeleider van Samenspraak Apeldoorn.
  6. Brainstormtafel 1; Onder begeleiding van een gespreksbegeleider wordt doormiddel van brainstormen over vrede en eenheid toegewerkt naar een vorm van “Loesje” affiche.
  7. Dialoogtafel 2: met als thema:  “Eenheid en verbondenheid in gedrag en daden uitstralen”. Gespreksbegeleiding: Samenspraak Apeldoorn
  8. Brainstormtafel 2: Hoe praktisch kun je ‘Eenheid en verbonden zijn’ van lokaal tot steeds verder uitdragen?
  9. Dialoogtafel 3; In dialoog over het thema: “Mijn naastenliefde”. Gespreksbegeleiding: Samenspraak Apeldoorn.
  10. Brainstormtafel 3: Het structureren van Buurt-Liefde (Belangeloos steunen van elkaar in de eigen straat, het eigen flatgebouw) zodanig, dat niemand ongemerkt hulpeloos en vergeten kan raken.

De organisatie bestaat uit Ronald Dashhorst (Pastor van Sant Egidio), Erwin van der Bij (voorzitter van stichting ‘Peace is the way’, Rupal Chauhan en Roelof Oudman met als ondersteuning door inzet dialoogbegeleiders Stichting Samenspraak Apeldoorn.

Zien we je op 1 januari 2022?
Roelof Oudman.

The event is finished.

Datum

01 jan 2022
Expired!

Tijd

13:30 - 17:00

Locatie

OLV-kerk
OLV-kerk

Plaats een reactie