Vredesweek 2023 – (On) vrede, wat nu?

(On) vrede, wat nu?

De Vredesweek is dit jaar van 16 t/m 24 september.
 
Vanaf dit jaar wordt de coordinatie en de facilitatie van de Vredesweek door het Apostolisch Genootschap gedaan die daarvoor een werkgroep heeft ingesteld.
 
Het thema van dit jaar is: (On) vrede, wat nu? PAX schrijft daarover:
 

De Vredesweek 2023 zal namelijk de lancering zijn van een meerjarig project in Nederland. We hoeven maar een krant open te slaan of de televisie aan te zetten, en het is duidelijk: we zien dat de democratie ook in Nederland onder druk staat. PAX heeft zich de afgelopen 75 jaar hard werk geleverd met haar partnerlanden, maar ziet nu duidelijke trends dat zij -helaas- na 75 jaar hard nodig is in eigen land. Met een groeiend gevoel van onveiligheid in Europa ziet PAX dat de vredesbeweging een sterkere rol moet innemen voor de bescherming van democratische waarden en veiligheid (van burgers) in Nederland. 

Geheel in lijn met de democratische waarden die PAX wil beschermen en versterken, is door middel van een poll ondertussen ook de slogan voor de aankomende Vredesweek gekozen: ‘(On)vrede: wat nu?’. We voelen en zien dat Nederland polariseert, de democratie afbrokkelt, en dat onvrede groeit. De Ambassades van de Vrede zullen een essentiële rol spelen, als voorlopers van vrede om samen met burgers te kijken waar en hoe de democratie precies onder druk staat. Met deze plannen is er ook een focus om jongerengroepen aan PAX te binden, en te onderzoeken hoe zij zich verhouden tot (on)vrede en democratie. 

 
De opening van de Vredesweek is op zaterdag 16 september om 16.30 en wordt ingevuld met een concert van een jongerenkoor die onder begeleiding van een combo het stuk: The Armed Man: A Mass For Peace van Karl Jenkins zullen zingen en spelen. Dit concert zal plaatsvinden in de Onze Lieve Vrouwe kerk. Een gebed van vrede van Sant’Egidio / RK Parochie en van een imam zal worden vervlochten in dit concert en zal dit concert nog meer cachet geven. Tijdens het concert zullen oorlogsbeelden worden getoond die soms heftig kunnen zijn.

Het beloofd een prachtig en indrukwekkend concert te worden.
We gaan voor een volle zaal!  Op de onderstaande flyer staat een qr-code, hiermee kan je je aanmelden voor dit concert. 

Plaats een reactie