Keti-Koti Festival Apeldoorn

ketiktoi

Apeldoorn krijgt dit jaar voor het eerst een Keti Koti-festival. Een week lang zijn er verschillende activiteiten om de afschaffing van de slavernij te herdenken en te vieren. De week eindigt met een feestelijke dag op Paleis Het Loo. 

Initiatiefneemster is Nericha Marchena. Samen met Keti-Koti Apeldoorn hebben zij een heel programma met diverse activiteiten. In de folder hieronder vind je de activiteiten kalender. 

Er is voor ieder wat wils. Dat maakt dan ook dat iedereen welkom is en alle activiteiten zijn gratis. 

Waarom Keti-Koti?

Op 1 juli is het 150 jaar geleden dat de slavernij in Suriname en de Caraïbische
eilanden bij wet werd afgeschaft. In het hele land wordt hier meer aandacht aan besteed tijdens het herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ook in Apeldoorn willen we deze bijzondere gebeurtenis niet zomaar voorbij laten gaan. Naar mijn mening zijn we nu beland in een tijd van erkenning, respect tonen voor elkaar, bewustwording, heling ‘en samen kijken hoe we nu verder gaan’.
De slavernij en de afschaffing hiervan hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Suriname, de Caraïbische eilanden en Nederland. Ik hoop dat dit herdenkingsjaar, van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024, een jaar wordt om dichter bij elkaar te komen en elkaar beter te leren kennen.

Nericha

Plaats een reactie