KijkTip vanuit Samenspraak Apeldoorn met dank aan Irish.

Movies that Matter.

Op 18 april presenteert Movies that Matter On Tour Apeldoorn de indrukwekkende documentaire Theatre of Violence. De film volgt de scherpe en flamboyante advocaat Krispus Ayena, terwijl hij zich voorbereidt op de verdediging van voormalig kindsoldaat Dominic Ongwen, die nu zelf terechtstaat voor misdaden tegen de menselijkheid. De documentaire stelt vragen over het rechtssysteem, schuld en straf, hoe een gemeenschap herstelt van een trauma en omgaat met terugkerende kindsoldaten.

Te gast is Alrik de Haas, advocaat, docent en specialist strafrecht. Als voorzitter van de stichting Mens en Strafrecht werkte hij met innovatie- en kenniscentrum Restorative Justice Nederland aan het project Herstelrecht Suriname-Nederland. Na afloop van de film zal hij vertellen over zijn werk als promotieonderzoeker in de binnenlanden van Suriname en zijn ervaringen en kennis verbinden met de thematiek van de film.
18 APRIL| 20.00 uur | Theatre of Violence (Engels ondertiteld)
Tickets zijn te koop bij Gigant, Nieuwstraat 377 in Apeldoorn. Online bestellen via https://www.gigant.nl/…/butterfly-vision-movies-that…/. Telefonisch reserveren kan ook: 055-521 63 46.

 

Plaats een reactie