December

   Door Johan van der Meer.

December, de laatste maand van het jaar en weer eens tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. Een jaar van oorlog en omhoog schietende prijzen en iedereen vraagt zich af waarom? Laten we hopen dat de heren Poetin en Zelensky in 2023 het licht gaan zien en eens met elkaar in dialoog gaan ,want in deze oorlog zijn er geen winnaars alleen maar verliezers. Samenspraak is een mooie en goede manier om te verbinden dus ik zou zeggen: “Heren doe u best”.

Afgelopen maand hebben wij de Week van de Dialoog gehad met als landelijk thema Samen Thuis, de belangstelling hiervoor viel niet mee, maar ook zeker niet tegen. Voor ons in ieder geval wel een reden om in 2023 blijven te promoten dat Samenspraak bestaat en dit een hele mooie manier is om mensen van een andere culturen of met een ander geloofsovertuiging, leeftijd of geaardheid te ontmoeten en door samenspraak respect en begrip voor elkaar te krijgen.

Respect voor elkaar vind ik persoonlijk een van de belangrijkste pijlers van onze samenleving en eerlijk gezegd,
als ik zo om mij heen kijk is dit soms ver te zoeken.
Mensen lijken geen geduld meer te hebben en we gaan steeds meer toe naar een Ik-Cultuur.

Dit gezegd hebbende laten we dit positief afsluiten.

Hij was een echte soldaat
Als hij de vijand zag
Dan werd hij nauwelijks kwaad,
hij schoot slechts in een lach .
(Toon Hermans)

Plaats een reactie