Praat, Luister en Droom mee

Door: Michiel Wieringa

Dit jaar vindt de Week van de Dialoog plaats van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november. Er zijn meer dan 20 locaties in Apeldoorn en omgeving waar dialogen worden gehouden. Van ‘gewone’ dialoog tot wandeldialoog tot schrijfdialoog. Maar wat is een dialoog eigenlijk?

De dialoog is een gespreksvorm waarbij je ervaringen en dromen kunt delen over een onderwerp, zonder dat je wordt onderbroken. Pas nadat je bent uitgepraat, is de ander aan de beurt. En is het jouw beurt om te luisteren.

Je doorloopt een aantal ‘stappen’ tijdens de dialoog. Die hangen af van de dialoogvorm: een gesprek, een wandeling of schrijvend. Tijdens iedere stap is er een richting die er voor zorgt dat je niet per ongeluk gaat betogen, maar juist je persoonlijke ervaringen en dromen deelt.

Ervaringen en dromen

Door zonder oordeel naar elkaar te luisteren en ervaringen en dromen uit te wisselen, zie je dat mensen nader tot elkaar komen. Je ontdekt dat je veel met elkaar gemeen hebt. En op die manier wordt de wereld een stukje mooier.

Samen thuis

Dit jaar is het thema ‘Samen thuis’. Dat is een breed thema dat door deelnemers en locaties zelf kan worden ingevuld. Misschien wil je het hebben over samenwonen. Of over veiligheid of eenzaamheid in huis. Of heb je hele leuke ervaringen uit jouw buurt of wijk die je wilt delen. Alles kan en we luisteren graag naar jouw ervaringen en dromen bij één van de vele dialoogtafels!

Deelnemen?

Praat, luister en droom je mee? Schrijf je dan snel in bij één van de vele dialooglocaties:

Programma Apeldoorn in Dialoog 2022

Plaats een reactie