De middenweg

Het lijkt erop dat Nederland in een soort van ‘verhardingsspiraal’ terecht is gekomen. In de Tweede Kamer gaat het er steeds harder aan toe. Maar ook op straat zie ik steeds meer verharding en polarisatie. Je bent voor of tegen. De middenweg bestaat niet meer?

 

Deze zorgelijke ontwikkelingen maken Samenspraak wat mij betreft belangrijker dan ooit. Want door met elkaar in dialoog te gaan, kom je nader tot elkaar. En ontdek je dat er echt nog wel een middenweg bestaat.

Bestuursvoorzitter

Voor de zomer is mij gevraagd of ik bestuursvoorzitter van Samenspraak wilde worden. In ieder geval voor de komende tijd. Een hele eer! Maar ik moest er wel even over nadenken. Heb ik er voldoende tijd voor of kan ik er voldoende tijd voor vrijmaken?

Na even nadenken bedacht ik me dat het belang van Samenspraak zo groot is, dat het mijn tijd dubbel en dwars waard is. Ik vind wel een (midden)weg en besloot dan ook om ‘ja’ te zeggen. Samen met bestuursleden Heidi, Henk en Roelof, Miranda en de onmisbare medewerkers van het projectbureau en vele anderen gaan we er de komende tijd onze schouders onder zetten.

 

Week van de Dialoog

Eind oktober gaat de Week van de Dialoog van start. Het bestuur kijkt er naar uit en we hopen veel van jullie te mogen ontmoeten bij één van de vele dialoogtafels. Namens het bestuur mag ik ook zitting nemen in de werkgroep voor deze week. Een mooi team dat er hard aan werkt, Sylvia, Quirine en Bernard, dank daarvoor! Na de week gaan we als bestuur aan de slag met onze toekomstvisie en hoe we de dialoog verder kunnen verspreiden. Want het belang van Samenspraak is groot en zonder dialoog raakt de middenweg uit het zicht.

Michiel Wiersinga is bestuursvoorzitter van Stichting Samenspraak. voorzitter@samenspraakapeldoorn.nl

Plaats een reactie