Vakantieperiode

Door Henk de Boer

Dit is alweer de laatste bericht voor de vakantie. De tijd is weer snel gegaan en er is veel gebeurd. De wereld staat in brand door de oorlog in Oekraïne met heel veel menselijk leed maar ook materiële gevolgen. In eigen land hebben we ook de diverse crises met o.a. toeslagen affaire, vluchtelingen opvang, corona en zeer recentelijk de stikstof problematiek. Hele complexe materie allemaal maar zeker als men niet (meer) naar elkaar luistert en dus eigenlijk niet weet (m.n. in “Den Haag”) wat er in het land speelt en leeft.

We kunnen dit alleen maar oplossen als we het samen doen en dus de verbinding zoeken. De Dialoog zou daarbij een zeer geschikt hulpmiddel kunnen zijn. Ik hoop dan ook dat de komende vakantie periode gebruikt wordt om elkaar op te zoeken en te luisteren naar wat de andere beweegt, waar die tegen aan loopt, zodat het vertrouwen in elkaar zich weer een beetje zal herstellen en we vervolgens tot gezamenlijke oplossingen komen. Ik wens eenieder een fijne maar vooral verbindende vakantie periode.

Ontwerp zonder titel (3)

Plaats een reactie