Verbinding

Door Nathalie Nede

Mensen zijn niet gemaakt om alleen te zijn. Wij zoeken elkaar op, omdat we in verbinding met elkaar willen staan.

Vaak doen we dat met mensen die op ons lijken, waar we ons in herkennen. Bij Samenspraak proberen we juist deze gewoonten te verbreken en manieren te zoeken om ook te verbinden met mensen die op het eerste gezicht niet zoveel op ons lijken. Het mooie daarvan is dat je als je iemand beter leert kennen, je gaat ontdekken dat we toch niet zo veel van elkaar verschillen als we eigenlijk dachten. Maar het leren kennen van elkaar en een verbinding tot stand brengen kost tijd. En tijd is iets wat we tegenwoordig nog maar weinig hebben.

We zijn vaak gehaast, al bezig met onze volgende afspraak, of ons antwoord op hetgeen wat we denken dat de ander gaat zeggen. En als we wel tijd met elkaar doorbrengen, hebben we dan echt aandacht voor elkaar? Of zijn we bezig met onze telefoon en social media? Echte tijd en echte aandacht, dat is wat mensen bij elkaar brengt. Dat is wat we allemaal nodig hebben en diep van binnen ook verlangen. Dat iemand de tijd voor ons neemt en ons echt ziet.

En hoe ironisch in verhouding tot dit streven en de missie van Samenspraak: Ik heb helaas geen tijd. Na de afgelopen verkiezing ben ik als eenmensfractie actief in de Arnhemse gemeenteraad. Met daarnaast ook nog een baan, en natuurlijk familie en vrienden met wie ik in verbinding wil blijven staan, heb ik de balans opgemaakt. Ik kan niet de tijd en aandacht geven aan Samenspraak die het verdient. Daarom neem ik met pijn in mijn hart afscheid van het bestuur van Samenspraak.

Ik heb de afgelopen twee jaar, in de moeilijke coronatijd, mee mogen denken over de ontwikkeling van Samenspraak. Ik heb mij met passie ingezet voor de missie en visie die we met elkaar delen, die ons met elkaar in verbinding bracht. Dat ik afscheid neem van het bestuur betekent gelukkig niet dat de verbinding is verbroken. Ik blijf Samenspraak volgen en hoop op een andere manier bij te kunnen blijven dragen aan ons gezamenlijke doel.

 

Plaats een reactie