Internationale vrouwendag

Het thema voor Internationale vrouwen dit jaar is V-M solidariteit. 

Internationale vrouwendag bestaat als sinds 1912 en tot op heden is het een belangrijke dag om de aandacht te vestigen en staat voor absolute gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Nu is de situatie vaak dat de vrouwen een achtergestelde positie heeft en moet strijden voor gelijkwaardige behandeling, zelfbeschikking, vrijheid en individuele rechten. Dit jaar is het thema Solidariteit, waarbij de oproep wordt gedaan dat ook de man opstaat en zich hard maakt voor emancipatie in het breedste zin van het woord. Op 8 maart worden er overal in de wereld activiteiten georganiseerd en ook Samenspraak heeft in samenwerking met Gigant een activiteit op het programma staan. Zie verder in deze nieuwsbrief voor meer informatie.

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Samenspraak organiseert in samenwerking met Gigant een dialoogtafel op deze dag. Aan de dialoogtafel zullen een (beperkt aantal) mannen in dialoog treden met een groep vrouwen, waarvoor dus zowel mannen als vrouwen zich mogen opgeven. Dat mag via een mail aan info@samenspraakapeldoorn.nl.

Het thema is V-M Solidariteit. Solidariteit is de kracht van de verandering. Jarenlang hebben vrouwen gestreden voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Hoewel er al veel is verbeterd, is dat nog niet voldoende en zeker niet voor vrouwen in andere landen en culturen. Maar wat kunnen de mannen hierin betekenen? Wil jij hierover meepraten? Meld je dan aan om mee te doen aan deze dialoogtafel. Wees er wel snel bij want er zijn maar 8 plekken! Je kan je aanmelden via info@samenspraakapeldoorn.nl. Na aanmelding ontvang je een bevestiging.

De locatie is de Gigant aan de Nieuwstraat 377 in Apeldoorn
Aanvangstijd is 10.00 en duurt ongeveer tot 12.00u. Fijn is het als je er om 9.45 kan zijn.
Tot dan!

2 gedachten over “Internationale vrouwendag”

Plaats een reactie