Dialoog Chinese vrouwenvereniging Kwan Yik Wui

Zoals ieder ander jaar waarin de Week van de dialoog in de Klup werd gehouden door de Chinese vrouwenvereniging, was Sumei Ren, de voorzitter van de vrouwenvereniging, in opperste opwinding van de komende dialoog. Er was van alles geregeld; alle leden waren uitgenodigd. Er waren gebakjes, koekjes, mandarijntjes, allemaal teveel om op te noemen. 
Er konden er twee tafels van zeven (tafel begeleid door Quirine) en zes (tafel Roelof) van start met het thema “De moeite waard”.
Aan eerstgenoemde tafel werd veel vertaald, gelachen, gekwebbeld, maar niettemin een goede dialoog gehouden. Quirine toonde zich heel tevreden en opgewekt bij het maken van de traditionele groepsfoto’s.

Aan de tafel bij Roelof zaten nog de taaldocente Nederlands en de begeleidster van een jonge deelneemster die haar “maatje” had uitgenodigd om samen deel te nemen aan de dialoog. 

De leden van de vereniging en twee buurvrouwen van Sumei en zij zelf spraken allemaal zo goed Nederlands, dat er nauwelijks vertaald behoefde te worden, waardoor het gesprek rustiger en -als ik het mag zeggen- behoorlijk diepgaand kon worden gevoerd. In de dromen kwamen heel idealistische beelden naar boven. En ook in de ronde over wat we ervan meenamen was heel veel erg de moeite waard. Het vrolijkte ons wat minder uitbundig misschien, maar zeer zeker ook intens op. 

We zijn blij zijn dat we ieder jaar welkom zijn bij Kwan Yik Wui.

Plaats een reactie