Het is Zomer!

Vandaag schijnt de zon. Dat is ook niet gek, want we zitten al ver in juni. Ik zit lekker buiten en er waait een fijn briesje. Ik luister naar de vogels, die zelfs in mijn Vinex wijk-achtertuin volop aanwezig zijn. In de afgelopen jaren zijn de bomen en struiken bij de buren goed gegroeid, dit is een mini walhalla voor ze geworden. Wij als mensen mogen, van al het gekwetter en alles wat erbij komt kijken, genieten. 

Al mijmerend neem ik even de tijd om terug te kijken op het afgelopen halve jaar. De tijd vliegt namelijk en we schieten al aardig op met de eerste helft van het jaar. De afgelopen maanden stonden nog steeds in het teken van corona. Zware maatregelen met zelfs een avondklok. Deze is inmiddels weer opgeheven en dat voelt weer fijn. Ook de andere corona maatregelen worden langzamerhand meer en meer opgeheven, het voelt alsnog een laatste staartje. We worden bijna allemaal ingeënt. Deze vaccinatie zorgt wel voor verdeeldheid ons land, maar daarvoor zijn we Nederlanders, toch!

Wereldwijd is er ook veel gebeurd. In Amerika nam Biden het stokje over van Trump als president. Dat ging niet helemaal zonder slag of stoot; op een bepaald moment bestormt men zelfs het Capitol met alle gevolgen van dien. In Nederland biedt het volledige kabinet zijn ontslag aan. En ondertussen hadden wij onze eigen avondklok rellen.

Er wordt in maart een nieuw kabinet gekozen in Nederland, tot op heden is het nog niet gelukt om de juiste formatie te creëren om ons land te besturen. Aan de andere kant van de Noordzee overlijdt Prins Philip; hij was bijna 100 jaar oud.

Ook hebben we extremen qua weer. Het had bijna twee jaar niet gesneeuwd in Nederland. Op 16 januari viel dan echt weer wat sneeuw, maar van 8 tot 15 februari sneeuwde het echt overal in Nederland. Het vroor ook behoorlijk, waardoor we een aantal ijsdagen mee mochten maken. Dit heeft mijn olijfboompje helaas niet overleefd. Maar even weer terug naar het nu; de zon. Het duurde even, maar nu schijnt hij alweer een hele tijd.

Op het moment dat ik dit schrijf, is het EK voetbal net begonnen. Van het weekend een naar moment in het Deense elftal, maar gisteren speelde Oranje zijn wedstrijd. Zij hebben het geloof ik wel goed gedaan. De bekendste oranje rotonde in Apeldoorn; De drie maagden, stond goed vol met juichende mensen, volgens de sociale media. Misschien mag het dan niet en je weet het effect niet; maar ik snap het wel. Even ontlading, het samenzijn, feesten en mooi weer. Dat is een fijne combinatie. 

Want meer dan de zomer zijn we daar echt aan toe. Met elkaar op pad, spontaan een drankje en hapje doen, gezellig samenzijn. Bekenden ontmoeten, nieuwe mensen leren kennen, interactie en contact. Met de zomerzon als extra toetje, want dat maakt het allemaal nog fijner. 

Wat de tweede helft van ons jaar ons gaat brengen, dat weet nog niemand. Er staan wel wat dingen op het programma, zoals de Olympische Zomerspelen 2020 én De week van de Dialoog. De evenementen en festivals zullen weer gehouden worden. We zullen elkaar weer massaal gaan opzoeken. Hoewel… de afgelopen anderhalf jaar heeft ook rust kunnen geven, makkelijker voor jezelf kunnen kiezen, nadenken over je toekomst en misschien wel over je doel in het leven. Weer helemaal terug naar het ‘gewone’ hoeft persoonlijk niet meer voor mij. Het gekus op verjaardagen mag wat mij betreft wegblijven. Maar een mooie balans in wat we gewend waren en de nieuwe situatie, daar ga ik voor!

Zomer; Het is eindelijk warm genoeg, om te klagen over hoe warm het is! 😊

Maar nu ga ik eerst goed genieten van een paar maanden zomer. De zon geeft mij energie en maakt mij blij en daar moet ik optimaal gebruik van maken, toch!

Plaats een reactie