Verwachtingen door William Kreijkes

Verwachtingen komen in veel verschillende vormen voor, verwachtingen over het weer van vandaag, morgen, de rest van de week of de net geplande vakantie. Verwachtingen kunnen er ook zijn over of het weer vervelend gaat worden voor het doen van je werk, zoals bouwwerkzaamheden of landbouw.

Het laatste jaar had een heel andere zaak invloed op onze verwachtingen, even zo groot als de rol van het weer. Een pandemie houdt de wereld al meer dan een jaar in haar greep. Elke keer dat er een nieuws item wordt gepubliceerd zijn er verwachtingen. Elke persconferentie van de overheid wordt bekeken met verwachtingen.

Aan het einde van deze maand is er in Nederland één van de grootste feestdagen van het land wat betreft horeca activiteiten en inkomsten, Koningsdag en specifiek voor Apeldoorn: prinsennacht. De spanningen en verwachtingen zijn hoog. Kort daarna hebben de scholen vakantie en zien ouders hun kinderen graag gaan buiten spelen.

Over een paar maanden is dan de zomervakantie. Als alles gaat zoals gepland, kunnen wij die in alle vrijheid genieten waar we willen? De verwachting is dat wij tegen die tijd weer een ‘normaal’ leven hebben. 

‘Normaal’ omdat de afgelopen jaren al niet gingen zoals verwacht. Is normaal leven dan het leven zoals het ging 20 jaar geleden ging, of 30 jaar. Wat kunnen we verwachten van het normale leven van de komende jaren?

Mijn persoonlijke verwachtingen is dat we voorzichtig moeten zijn, corona is een complex virus en wereld situatie is dat ook. Door alle verschillende maatschappelijke ideeën is het altijd belangrijk om in dialoog te blijven en in gesprek.

Plaats een reactie