Goed gestemd

Door Nathalie Nede

Afgelopen maand hebben we onder andere stilgestaan bij Internationale Vrouwendag, de dag tegen racisme en discriminatie en hebben we onze stem mogen laten horen. Niet in een dialoog, maar in een stemhokje (of per post). Wij mochten stemmen voor de toekomst van ons land. Heb je gestemd om terug te gaan naar hoe het was? Om te behouden wat je hebt of voor een hele nieuwe toekomst? Wat willen we anders? Wat kan beter? En hoe gaan we dat bereiken?

Allemaal vragen die wij onszelf hebben gesteld voor we onze stem uitbrachten. Nu is het aan de partijen in Den Haag om daar verder over te praten en vorm aan te geven.

Ook bij Samenspraak zijn wij bezig met deze vragen. Wat willen we anders, wat kan beter en hoe gaan we dat bereiken?

In Den Haag moet er een nieuwe coalitie gevormd worden. Er moet worden gezocht naar overeenkomsten, er moeten compromissen worden gesloten en worden samengewerkt. Er zijn partijen die al eens hebben samengewerkt en elkaar goed kennen en hele nieuwe partijen, die nog moeten worden afgetast. Net als het bestuur van Samenspraak. Een aantal oudgedienden en een aantal nieuwe aanwinsten, met verschillende achtergronden en ideeën. Allemaal goed gestemd. Samen proberen wij de vragen te beantwoorden; Waar willen we naar toe? En hoe gaan we dat bereiken?

Het jaar 2020 is vanwege de coronamaatregelen heel anders gelopen dan wij hadden gehoopt. Maar daar hebben we ook veel van geleerd. Fysiek bij elkaar komen kon helaas niet en ook nu weten we nog niet wanneer dat wel weer kan. Maar met elkaar in verbinding blijven blijft altijd belangrijk. Daarom hebben wij toch een volle jaarplanning gemaakt. We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk daarvan kan plaatsvinden in elkaars gezelschap, maar ook online is Samenspraak van toegevoegde waarde. En zoals Den Haag niet zonder de burgers kan, zo kan ook Samenspraak niet zonder jou. Weet je een leuk thema voor onze dialogen? Wil je een gesprek leiden? Of praat je met ons mee? Wij horen graag wat jij te zeggen hebt.

Plaats een reactie