Motivatie en Inspiratie

Door Bob Bishoen

2021 is alweer in volle gang, met twee maanden achter ons en de lente al volop merkbaar. Heerlijk, om de zon weer te voelen na een korte winterperiode! Wat me opviel is hoe druk het afgelopen weekeinde was, en ook hoe mensen toch afstand probeerden te behouden op de vele wandelroutes. Want we zijn er nog niet: het is een lange weg terug dit jaar naar een samenleving waarbij we ons weer verbonden voelen met de mensen om ons heen. Daarvoor is veel vertrouwen nodig in een regering die de ondankbare taak heeft om in samenspraak besluiten te maken. En het is een overweldigende opgave om besluiten te nemen in deze tijd. 

Zou jij op de stoel van Mark Rutte of Hugo de Jonge willen zitten? Welke koers zou jij kiezen? En wie durf jij met die besluiten teleur te stellen? De regering en het OMT hebben de wijsheid niet in pacht, en we kunnen deze mensen alleen veel wijsheid toewensen en ondertussen waar mogelijk ruimte creëren om het bedrijfsleven langzaam maar zeker weer open te stellen. Hoop, en een duidelijke routekaart, geven rust in deze onzekere tijden. 

Waar staan wij ondertussen? Ook bij Samenspraak is het even iets stiller geweest afgelopen maanden. En dat is helemaal niet verkeerd. Zo een periode van bezinning geeft ons de kans om na te denken over welke nieuwe stappen wij kunnen zetten. Als bestuur hebben we op de valreep, op maandag 14 december, een live heisessie gehouden. Bijzonder, omdat de lockdown een dag later inging. Inspirerend, omdat die sessie ons veel inzichten bracht. En die inspiratie willen we komende tijd met jullie delen. Dat doen we samen met het Projectbureau en onze vrijwilligers, die een cruciaal onderdeel vormen van ons team. Afstand is betrekkelijk, en in deze roerige tijden zijn we blij dat veel mensen in ieder geval internet hebben zodat we toch verbonden kunnen zijn. Laten we daar energie uit putten en kijken naar wat wél mogelijk is. Mensen motiveren, en gesprekken, dialogen, en discussies voeren die prikkelend en inspirerend zijn. Laten we dus zoveel mogelijk tijd en ruimte nemen om elkaar te zien en te spreken, ook al is dat even op een andere manier.

Dit is uiteindelijk een oproep. Een oproep naar jou als lezer om je aan te melden als vrijwilliger, om jouw thema’s voor interessante (zoom)dialogen in te sturen, om deel te nemen aan onze aankomende activiteiten en de dialoog met ons aan te gaan. Jouw idee wordt meegenomen op onze agenda via de nieuwsbrief en straks ook op onze website. We zoeken nog Zoomopleiders, want in deze tijd is Zoom een begrip geworden waar we graag gebruik van maken. 

Dus laat je horen, mail en bel ons met jouw ideeën, en hopelijk zitten we binnenkort met elkaar in een online meeting.  Of, en dat zou natuurlijk nog mooier zijn, in de lentezon!  

 

Plaats een reactie