Compliment!

Nationale complimentendag!

Aanstaande maandag is het weer zover! Net als elk jaar vieren we op 1 maart Nationale Complimentendag. Deze traditie wordt in Nederland, net als in de rest van de wereld, al jarenlang gevierd. In tegenstelling tot veel andere initiatieven, zoals Valentijnsdag, Moederdag en Vaderdag, heeft Complimentendag naast uiteraard de emotionele waarde, geen commerciële onderlaag, maar gaat het puur om het uitspreken van erkenning en waardering naar elkaar. Want het krijgen van erkenning en waardering is voor iedereen een basisbehoefte! Krijgen we van anderen erkenning en waardering, dan voelen we ons prettig. Het is zelfs goed voor onze gezondheid!

Een goed idee dus om hier één keer per jaar speciale aandacht aan te besteden. Dus geef op deze dag een compliment aan iedereen die dichtbij je staat, zoals je partner, je kinderen, je collega’s, beste vriend(in), de buurvrouw die altijd voor je klaar staat, enzovoort. Geef daarnaast ook eens een compliment aan mensen die iets verder van je af staan: de caissière van de supermarkt als je nog snel even na je werk wat boodschappen haalt voor het avondeten, de boa/wijkagent die in de vrieskou buiten loopt om ons te beschermen, de buurman die je eigenlijk niet kent maar die wel altijd de vuilniscontainer voor jullie bejaarde buurvrouw aan de weg zet….

En laat het hier vervolgens niet bij: gebruik Nationale Complimentendag om een nieuwe goede gewoonte te beginnen: minimaal één keer per dag een compliment maken! Want naast dat dit goed is voor de gezondheid van de ontvanger van het compliment, zal het ook zeker iets doen met je eigen gezondheid. En laten we wel wezen, een beetje extra gezondheid kunnen we wel gebruiken in deze tijd!

Geschreven door Eveline.

Plaats een reactie