“Zoals verwacht loopt alles anders”

Door Kirsten Regtop.

Wie bekend is met ‘omdenken’ en de bedenker daarvan, Berthold Gunster, zal deze quote herkennen. Voor mij persoonlijk is dit wel een zin die 2020 voor mij het beste samenvat. Op het moment van schrijven heeft Mark Rutte net de lockdown afgekondigd waar we tot half januari ingaan. Deze middag hebben wij met het bestuur nog een sessie gehad om stil te staan bij wat het afgelopen stichting gerealiseerd is en waar we naar toe willen. En concluderen wij wat een bijzonder jaar het geweest is. Alles liep anders.

Met veel bewondering kijken we naar de werkzaamheden van het projectbureau die tal van activiteiten uitvoerde. Als er een aantal mensen zijn die ‘zoals verwacht loops alles anders’ goed wisten te handelen, waren zij het wel. Locatie dicht? online overleggen en samenwerken was al snel het credo. Niet makkelijk, maar het gebeurde wel. Week van de dialoog mogelijk? Natuurlijk kan het wel online! Zij regelden het wel.

Fysiek samen komen was niet altijd meer mogelijk, wie had dat verwacht aan het begin van 2020. Dat we onze locatie niet zouden kunnen gebruiken, dat we tijdelijk naar de KLUP zouden verhuizen, dat we een BLM demonstratie zouden ondersteunen, een nieuwe werkgroep kleurrijk zouden verwelkomen, het normaal zouden vinden om via Zoom te overleggen en vergaderen. Totaal onvoorzien.

Hoe ga je er mee om als alles anders dan je verwacht. Het zal voor iedereen anders zijn. Ik wens u toe dat i daarover wel et gesprek aan blijft gaan. niet in discussie, maar in dialoog. Omdat we daarmee verbinding blijven leggen met elkaar, verbinding waar we nu misschien nog wel meer naar verlangen dan tijdens de eerste lockdown. U kunt de stappen van de dialoog van onze site downloaden.

Ik wens u in deze bijzondere omstandigheden toch hele fijne feestdagen toe en een heel goed begin in het nieuwe jaar.

En ga niet verwachten dat het virus snel indamt, want wie weet loopt het dan toch anders

Plaats een reactie