Maak kennis met Kleurrijk!

Maak kennis met ‘Kleurrijk’, een nieuw anti-racisme platform uit Apeldoorn

De internationale beweging Black Lives Matter (vertaald: zwarte levens doen ertoe, afgekort als BLM) bestaat nu al bijna 7 jaar in de strijd tegen (politie)geweld en racisme tegenover gekleurde mensen. Na de dood van George Floyd in Minneapolis op 25 mei 2020 ontstonden er opnieuw veel protesten vanuit BLM, ook in Nederland. Zo ontstond het idee voor ook een demonstratie in Apeldoorn op 15 juni 2020 op het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg, dankzij initiatiefnemers Shakela (18), Suwistia (21) en Raquel (19), Stichting Samenspraak en anderen. Dit spontane idee was binnen één week gerealiseerd. Vele sprekers betraden het podium en het protest verliep vreedzaam en volgens de corona-maatregelen. Er kwamen in totaal zo’n 550 mensen op af.

Er ontstond daarna een aandrang om hier een vervolg aan te geven, om ook in Apeldoorn (institutioneel) racisme en etnisch profileren te bestrijden. Dus kwamen er follow-up bijeenkomsten onder de naam ‘Kleurrijk’, als een nieuw Apeldoorns anti-racistisch platform.

Hieruit is o.a. een actie bedacht voor enkel roetveegpieten op scholen en er is met de lokale politiek contact gelegd. Kleurrijk wil een zowel online als offline zichtbaar, herkenbaar merk worden en onderdeel hiervan is het opzetten van een nieuw online meldpunt van racisme dat in Apeldoorn plaatsvindt. Dit nieuwe meldpunt staat nog in de steigers. Houd de website www.kleurrijk.info en hun socials dus in de gaten!

Plaats een reactie