Online dialoog Samenspraak

Een goed gesprek is leuk, kan altijd en overal over gaan. Met samenspraak komt iedereen aan het woord, dit geeft verrassende inzichten, draagt bij aan begrip en maakt onze stad en samenleving een stukje leuker.

Deze gedachte leeft nog steeds in de huidige tijd, echter sinds een aantal weken is het een stuk lastiger geworden om echt contact te krijgen met de mensen om ons heen. Een praatje met een collega bij het koffieapparaat, een goed gesprek met vrienden/vriendinnen, even een kopje koffie met de buurvrouw, een bezoekje brengen aan familie, al deze contactmomenten die normaal zo gewoon voor ons zijn, zijn plotseling vanwege de coronacrisis niet meer mogelijk. 

Voor velen is dit een groot gemis. Een goed gesprek is goed voor een relatie, dat is een open deur. En echt gehoord worden is goed voor een mens. Daarom is naar elkaar luisteren de basis van Stichting Samenspraak.

Om toch samen in dialoog te blijven of te komen organiseren wij de dialogen de komende tijd online. De thema’s die ter sprake komen gaan over die thema’s die ons in deze tijd bezig houden. Je gaat hierover in gesprek met 4 tot maximaal 6 personen. Het voordeel van een online dialoog is dat je geen reistijd hebt en vanuit je ‘luie’ stoel kan aanschuiven.

De online dialoog doen wij via Zoom. Zoom is een clouddienst waarmee je groepsgesprekken kan houden. Je hebt een goede internetverbinding of wifi nodig en daarnaast een laptop/pc, tablet of telefoon. 

Samenspraak is van ons allemaal en daarom nodigen wij jullie uit om deel te nemen aan  de digitale dialogen die wij de komende periode organiseren. Deze dialogen hebben elk een specifiek thema, en vinden plaats volgens de vier stappen van de methode ‘de Dialoog’.

De week van de dialoog: 2 tot 6 november 2020

Ook dit jaar organiseert Samenspraak Apeldoorn weer de Week van de Dialoog. Dit keer geheel online. Het thema is ‘Erbij horen’. Wil jij je ervaringen delen over dit thema? Ga dan naar onze evenementen website Apeldoorn in dialoog en maak een keuze uit ons programma via onderstaande knop!

Samenspraak nodigt je uit voor de online dialoog

Online in dialoog gaan is dat mogelijk?  Wij denken van wel. Daarom bieden wij jullie de mogelijkheid om kennis te maken met de online dialoog. Niet heel anders dan rond een tafel in dialoog. Echter door het digitale aspect zal het even wennen zijn. We gebruiken daarvoor Zoom. Daarvoor hoef jezelf geen account te hebben. Door middel van een toegestuurde link kan je via je telefoon of laptop inloggen. Meer informatie hierover ontvang je na aanmelding. Per dialoog kunnen maximaal 6 personen deelnemen, dus wees er snel bij. Bij veel aanmeldingen zullen we kijken of er een extra online dialoog gehouden kan worden. 

De online dialoog gaat net als de klassieke dialoog over elkaar zien en gehoord worden. Het naar elkaar luisteren is de basis van Samenspraak. De thema’s die behandeld worden gaan over die thema’s die ons in deze tijd bezig houden. Daarover ga je met elkaar in gesprek en luister  je naar elkaars ervaringen. Je deelt je dromen. Je onderzoekt wat het betekent en je komt zo tot nieuwe inzichten. Zo inspireer jij jezelf en de ander.
Laat je verrassen en meld je aan voor één van onze online dialogen.

De huidige situatie rondom corona maakt ons creatief in denken en daarom organiseren wij online dialogen. Online betekent via beeldbellen op je laptop (met webcam), tablet of telefoon  in dialoog gaan met elkaar, vanuit je eigen huis.

Je kan je aanmelden door middel van de rode knop. Je ziet direct een bevestiging van je aanmelding. Een paar dagen voor aanvang, ontvang je via mail een link naar zoom en instructies hoe je dat moet doen. 

De dialogen duren ongeveer twee uur. Iedere dialoogbegeleider volgt hiervoor de klassieke dialoog methode, echter hebben ze allemaal hun eigen creativiteit. Dat zorgt voor verrassende twists. De meeste dialogen vinden in de avond plaats. Bijvoorbeeld: We starten de dialoog om 19.00u. Het is fijn dat je ongeveer een kwartier van te voren al probeert in te loggen. Je wordt verwelkomt door de dialoogbegeleider die het een en ander uitlegt over de avond.  Rond 21.00u wordt de dialoog afgesloten.   

 

“Meepraten over een onderwerp dat je aan het hart ligt, interessant lijkt, meer over wilt weten. Het is mogelijk via de online dialoog. De online dialoog maakt het mogelijk om waar je ook bent, je toch contact hebt met anderen en in gesprek blijft. “

Volg ons via social media, check regelmatig onze website of meld je aan voor de nieuwsbrief, zodat je als één van de eersten op de hoogte bent. 

Plaats een reactie