Oproep aan onze dialoogbegeleiders

Op dit moment hebben mensen veel minder sociaal contact dan normaal. Wij vinden het belangrijk dat ook nu gesprekken tussen mensen op gang kunnen blijven. Op dit moment zijn we aan het nadenken wat wij als Samenspraak Apeldoorn kunnen betekenen op het gebied van een online dialoog. Maar wij willen jou, als dialoogbegeleider, ook uitnodigen jou ideeën met ons te delen over online dialogen. Of en hoe je die zou willen vorm geven, wat je daarvoor nodig hebt? Misschien heb je al wel een mooi thema, zoals eenzaamheid. 

Heb jij als dialoogbegeleider al ervaring met online werken en ben je bereid je mede dialoogbegeleiders het een en ander uit te leggen? Stuur dan even een email. Heb jij als dialoogbegeleider geen ervaring met online werken, maar wil je het wel leren? Stuur dan ook een email. Dan koppelen wij jullie, uiteraard online aan elkaar. 

 

Ook online kan je volgens de dialoogmethode werken. Je hebt vanuit je eigen omgeving contact met elkaar via je laptop, computer, tablet of telefoon. Je ziet en hoort elkaar gewoon. Het is even wennen, het is anders, maar het is wel een mooie mogelijkheid tot een online dialoog. Een dialoog draagt bij aan onderling begrip. Er wordt daadwerkelijk naar elkaar geluisterd, ongeacht afkomst, levensovertuiging, cultuur, achtergronden, uiterlijk en niveau. Doordat je luistert naar de ander en naar zijn of haar dromen en doordat de ander ook naar jou luistert, doe je ervaringen op die je de rest van je leven bij kunnen blijven. 

Voor al je vragen, opmerkingen, ideeën kan je ons een mail sturen

Plaats een reactie