Nieuw bestuurslid: Gert Klabbers

Samenspraak is verheugd je te kunnen vertellen dat we een nieuw bestuurslid hebben gevonden. Gert stelt zich hieronder zelf aan je voor.

Sinds kort ben ik als secretaris toegetreden tot het bestuur van de stichting Samenspraak Apeldoorn. Graag wil ik uitleggen wat mijn motivatie is. In het dagelijks leven ben ik in de eerste plaats met hart en ziel haptotherapeut en fysiotherapeut in Apeldoorn. Daarnaast ben ik ook met veel plezier actief als postdoctoraal onderzoeker aan Tilburg University. Echter, hoe leuk dat ook allemaal is, therapie en onderzoek is toch vooral ‘stand alone werk’ en ik was al tijden op zoek naar iets zinvols in groepsverband. De echte trigger waren voor mij de twee bijzonder mooie websites www.samenspraakapeldoorn.nl en www.apeldoornindialoog.nl

Het kennismakingsgesprek met de overige bestuursleden Kirsten Regtop (voorzitter), Quirine Lensvelt Ruys (algemeen bestuurslid) en Henk de Boer (penningmeester) heeft mij helemaal over de streep geholpen. Ik ben onder de indruk van het enthousiasme waarmee er bijzonder veel gebeurd en volop in beweging is onder de vlag van stichting Samenspraak Apeldoorn. De organisatie is nieuw voor mij en het is mijn ervaring dat het altijd even een tijdje duurt alvorens je alle hoeken en gaten van een organisatie in de gaten hebt. 

Ik heb bijvoorbeeld wel ervaring in het vrijwilligerswerk bij de landelijke stichting Wielewaal, die vakanties organiseert voor mensen met een handicap en bij de Apeldoornse stichting Thuishulpcentrale voor ouders van kinderen met een handicap, die later is overgenomen door de KAP in Apeldoorn, maar iedere vrijwilligersorganisatie functioneert weer op een eigen specifieke manier, dus ik bevind mij tijdelijk nog in een soort van leerfase.

Mijn belangrijkste hobby is het bespelen van een Yidaki. Dat is oorspronkelijk een instrument van de  Australische Aboriginals en de Yidaki wordt hier in het westen vaak aangeduid als Didgeridoo. Dat heeft met bestuurlijk vrijwilligerswerk verder niets te maken, maar muziek maken is leuk en verbindend. Via mijn hobby maak ik vaak een start met een dialoog en zo zijn we weer terug bij stichting Samenspraak Apeldoorn. Ik heb er zin in.

We zouden het erg waarderen als je ons kunnen helpen nog meer bestuursleden te vinden. Dus ken je, of ben je iemand, wij komen graag in contact! Klik hier voor meer informatie:

1 gedachte over “Nieuw bestuurslid: Gert Klabbers”

Plaats een reactie